Piloxing

Piloxing is bedacht door Viveca Jensen, Pilates instructeur, danseres en personal trainer voor meerdere Hollywoord sterren.

Piloxing is gericht op vrouwen, maar mannen worden uiteraard niet uitgesloten. Het doel van Piloxing is dat vrouwen zich “sleek, sexy en powerful” gaan voelen. Door de workout kun je je conditie verbeteren, aan je spieropbouw werken en natuurlijk calorieën verbranden.

Het is dus zeker mogelijk om met behulp van Piloxing en goede voeding een mooi strak figuur te krijgen.

Hoe werkt Piloxing?

Piloxing is een intensieve uptempo workout waar je ontzettend veel beweegt. Je hebt dus geen tijd om stil te staan en in een hoog tempo wissel je telkens tussen allerlei verschillende Pilates-, boks en dansoefeningen.

Er zit ook verschil in de snelheid van de oefeningen, de ene keer gaat het heel snel en bij een andere oefeningen gaat het weer iets rustiger. Je kunt het dus ook zien als een soort intervaltraining.

Om het nog wat zwaarder te maken kun je tijdens de lessen ook verzwaarde handschoenen om je handen heen doen. Het is dus niet alleen een cardiotraining, maar ook een krachttraining.

Waarom piloxing?

Piloxing is weer een keer wat anders dan alle andere fitnesstrends. Wanneer je snel uitgekeken bent op bepaalde fitnessoefeningen, dan is het zeker de moeite waard om eens piloxing te proberen. De oefeningen zijn erg afwisselend en met een goede instructeur heb je geen tijd om het saai te gaan vinden.